خدیجه رحمانی گفت:«برای درمان طبیعی پرفشاری خون افراد مبتلا بایستی از رژیم های غذایی ضد التهاب و غنی از آنتی اکسیدان ها که در گروه های غذایی مناسب است استفاده کنند و در بحث مصرف کربوهیدرات ها تاکید بر استفاده از کربوهیدرات های سبوس دار بخصوص جوی دو سر است که تاثیر بسزایی در کاهش فشار خون دارد همچنین مصرف حبوبات در بهبود پرفشاری خون موثر است.»
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد:«در خصوص سبزیها و میوهها باید گفت افراد مبتلا بایستی بیشتر از افراد عادی از این گروه استفاده کنند چرا که سبزیها و میوهها از نظر ترکیبات شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدانها غنی هستند بخصوص میوههای رنگی که شامل آنتی اکسیدانهای بیشتری هستند و مصرف حدود 5 تا 10 واحد سبزی و میوهجات که گروه سبزی بر میوه غالب باشد توصیه میشود چرا که میوهها بخصوص میوههای تابستانی قند بسیاری داشته و نباید در یک وعده مصرف شوند بلکه مصرف تعداد واحد گفته شده در میان وعدههای غذایی تقسیم شود. بهتر است افراد در کنار غذای خود از سبزیهای پخته شده استفاده کنند چرا که میزان جذب آنتی اکسیدانها را افزایش میدهد.»
وی افزود:«مصرف لبنیات کم چرب به افراد مبتلا توصیه میشود به دلیل اینکه یکی از عوامل موثر در پرفشاری خون کمبود کلسیم دریافتی است و اگر پرفشاری افراد ناشی کمبود کلسیم باشد با مصرف مکملها بهبود پیدا میکنند و مصرف روزانه 2 تا 3 واحد لبنیات کم چرب توصیه میشود.»
این عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:«از دیگر راههای درمان طبیعی پرفشاری خون میتوان به کاهش مصرف چربیهای کل رژیم غذایی و کاهش کالری دریافتی اشاره کرد بخصوص کاهش مصرف چربیهای اشباع شده و جایگزین کردن روغن زیتون، یا روغن کانولا و یا روغن ماهی توصیه می شود البته افراد با مصرف ماهیهای چرب از جمله ماهی سالمون، ساردین و یا ماهی تن به میزان 3 بار در هفته میتوانند روغن ماهی را دریافت کنند اما در صورتی که این امکان برای آنها وجود ندارد توصیه میکنیم از مکمل روغن ماهی استفاده کنند.»
وی افزود:«از دیگر مواردی که بایستی به آن توجه کرد جایگزین کردن مصرف گوشت سفید به جای گوشت قرمز به خصوص در سالمندان است که میتواند به کاهش فشارخون کمک کند.»
دکتر خدیجه رحمانی گفت:«مصرف روزانه 2 تا 3 بار چای سبز در روز به افراد مبتلا توصیه میشود و در بخش سبزیها مصرف روزانه 1 تا 2 حبه سیر خام و یا 2 تا 3 قرص سیر بسیار مفید است اما افراد بایستی دقت داشته باشند که مصرف مکملها تنها با نظر پزشک باشد تا با داروهای آنها تداخل نداشته باشد.»
وی در ادامه اظهار داشت:«افراد مبتلا بایستی مصرف سدیم یا نمک را کاهش دهند البته تاکید میکنیم که تمام افراد مبتلا به پرفشاری خون به نمک حساس نیستند و حدود 20 تا 50 درصد افراد به مصرف نمک حساسیت داشته و منجر به بالا رفتن فشار آنها میشود و برای اینکه متوجه شوند نمک در پرفشاری آنها موثر است بایستی حدود 2 هفته در رژیم غذایی خود مصرف نمک را محدود کنند و در صورتی که پرفشاری آنها کنترل شد می توان گفت که سدیم در پرفشاری آنها تاثیر دارد.»
این کارشناس ارشد تغذیه گفت:«کمبود پتاسیم، منیزیم، ویتامین D، E، K ، C می تواند در پرفشاری خون فرد موثر باشد اما باید گفت که افراد بایستی مصرف این مکملها را تا 2 ماه ادامه دهند و اگر در اینصورت پرفشاری آنها کنترل شد به دلیل کمبود این مواد در بدن فرد است در غیر اینصورت در صورتی که فرد دچار کمبود این ویتامینها در بدن نباشد، مصرف این مکملها در کنترل پرفشاری آنها موثر نخواهد بود.»
وی ادامه داد:«افراد مبتلا مصرف کافئین را که در ترکیباتی مثل قهوه، چای سیاه، نوشابههای کولا و شکلاتهای حاوی قهوه موجود است محدود کنند.»
این عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور تاکید کرد:« مصرف مایعات بخصوص در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون از اهمیت بسیاری برخوردار است و این افراد بایستی مصرف مایعات خود را نسبت به قبل 2 برابر کنند مگر اینکه پزشک معالج آنها مصرف زیاد مایعات را برای آنها ممنوع کرده باشد.در این خصوص بر روی افزایش مصرف آب تاکید میشود و این افراد بایستی روزانه حداقل 5 تا 6 لیوان آب مصرف کنند و درکنار آن دیگر مایعات و نوشیدنیها مثل شیر و آب میوه و دوغ را هم داشته باشند.»
دکتر خدیجه رحمانی در آخر گفت:«مدیریت استرس در کنترل این بیماری موثر است و همانطور که میدانید استرس در بروز بیماریها دخیل بوده لذا افراد با کنترل آن و انجام تمرینات مدیتیشن و تمدد اعصاب در کنترل بیماری خود موفق خواهند بود.»
منبع : salamatnews.com